leer
Erfurt live Header1Erfurt live Header2Erfurt live Header3Erfurt live Header4Erfurt live Header5Erfurt live Header6
Erfurt live Header8
Начало
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0

Общински Справочник 7 Печат Е-мейл

ОБЩИНСКИ СПРАВОЧНИК
Прочети,
 преди да хукнеш по институциите

 

Актуална информация
за хората в неравностойно положение

 

Нов проект за опасните и
труднодостъпни места в Пловдив


 
Добре дошли отново в „Общински справочник” – рубриката за прагматично поднесена полезна информация. В тази публикация ще ви запознаем с една нова инициатива, която е в полза не само на хората в неравностойно положение, но и на майките с деца и с детски колички, както и на самите деца  и младежите в Пловдив.
Става дума за един проект за по-добра достъпност на обществените места в Пловдив, разработен по идея на заместник-кмета по социалните дейности в общината, г-н Красимир Ангелов.


Какво представлява
проектът?

 Идеята на този проект е, с помощта на гражданите на Пловдив, да бъде изработен списък на опасните и труднодостъпните места в града. Крайният продукт ще бъде таблица, от която да е видно къде е опасно или недостъпно за възрастните хора и за хората с увреждания, за майките с детски колички и майките с деца, за самите деца, и за младежите на Пловдив.
 Благодарение на тези данни, съответните служби в общинската администрация ще имат възможност да вложат усилията си точно там, където е необходимо, за да стане градът ни място, по-уютно за обитаване. А открояването на местата, които са с постоянна и с временна опасност, ще даде възможност за предприемане на по-адекватни мерки за отстраняване на проблемите.


Къде и как да подадем информация?

 Всеки гражданин може да подаде информация за опасните и труднодостъпни. Това става, както в община Пловдив, така и в шестте районни кметства. Ето и служителите, на които можете да подадете вашите сигнали:
•Община Пловдив -  Анна Топалова, 656 721, Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите ;
•Община Пловдив - Красимир Белчилов, 656 795, Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите ;      
•Район „Централен” – Рисавка Еленкова, 635 345;  
•Район „Тракия” – Борка Козарева, 682 566 ; 
•Район „Южен” – Емилия Попова, 276 139;  
•Район „Западен” – Любенка Стойчева, 604 828; •Район „Източен” – Сюрия Дене, 601 073;  
•Район „Северен” – д-р Гина Тошкина, 959 040.
 Ако отидат на място, гражданите ще могат да попълнят и специално подготвен формуляр, в който по-подробно да опишат сигналите си.


Опасни места за възрастни

 •Подлези – за тях ще бъде събирана информация относно: липсващо или лошо    осветление; дали са трудни за преминаване; наличие на концентрирана криминална дейност; липса на средни перила; незатворени  отводнителни шахти.
 •Паркове и градини – ще се описват местата с:  липсващо или лошо осветление, концентрирана криминална дейност, непочистен сняг, липса на тротоар и на пейки.
 •Кръстовища, булеварди и улици: липса на пешеходни пътеки; неправилно паркирани коли; непочистен сняг; незатворени  отводнителни шахти; недобре обезопасени изкопни работи; непремахнати строителни материали; липса на бордюр; на скосен тротоар и на пътни знаци, липсващо или лошо осветление.
  •Необезопасени сгради и съоръжения: опасност от падащи предмети; опасност от срутване; непремахнати строителни материали; липса на тротоар и на сигнализация.

  
Опасни места за
 хора с увреждания, майки с деца и колички

 •За подлезите - освен горните критерии, ще се следи и за: липса на средни перила; липса на рампи; липса на водещи релси.
 •За парковете и градините - липса на скосени тротоари; ниски клони на дърветата; липса на бордюр.
 •Кръстовища, булеварди и улици - ще се следи и за липса на звукова сигнализация.
 •Необезопасени сгради и съоръжения – ще се следи и за: липса на бордюр и сигнализация; непочистен сняг.
 •Градски транспорт – ще се следи за:  неспециализиран превоз;     липса на място за инвалиди; липса на достатъчно големи информационни табели.
 •Обществени сгради – ще се следи за: липса на рампи и водещи релси; непочистен сняг; хлъзгави стълби; липса на асансьор; липса на специализирани WC.

Опасни места за деца и младежи

 В тази група, освен другите категории, са включени училищата и детските градини. Там се следи за: липса на изкуствени неравности на пътя; липса на пешеходни пътеки; липса на рампи; липса пътни знаци.


 Блока подготви  Стефан Бонев
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите ,  stefanbonev.bol.bg,  www.plovdiv.bg

 
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

Design by: