leer
Erfurt live Header1Erfurt live Header2Erfurt live Header3Erfurt live Header4Erfurt live Header5Erfurt live Header6
Erfurt live Header8
Начало
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0

Общински Справочник 3 Печат Е-мейл

 

ОБЩИНСКИ СПРАВОЧНИК

Прочети,

 преди да хукнеш по институциите

 

Информация за тези, които искат да развият творческите си заложби.

 

Представяме още две любителски литературни формации

 

 

         Здравейте в рубриката за прагматично поднесена и потребителски ориентирана информация. След като вече ви представихме координатите на всичките 23 състава за любителско творчество, а след това и първите две от формациите, които са с литературна насоченост, днес ще задържим вниманието ви върху още два клуба за деца и ученици, занимаващи се предимно с литература и журналистика.  

         Както редовните читатели на справочника добре знаят, идеята ни е поетапно да ви представим всички любителски формации, чийто спектър е широк: като се мине през музиката, джаза, балета и танците, та се стигне до пантомимата и театъра. Целта ни е, всеки от вас, който смята, че има талант в някаква област на културата и изкуството, да намери сродна среда, в която да се развива.  

 

 

Деца, протегнали ръце към творчеството

 

В предишната публикация на “Общински справочник” ви представихме две от общо четирите формации с литературна насоченост, които функционират към отдел “Любителско творчество” на дирекция “Култура” в община Пловдив. Това бяха Поетическа академия “Добромир Тонев” и Литературно студио “Младост”. Техен художествен ръководител е поетът и журналистът  Николай Гюлев.

Този път ще говорим за другите две формации с литературен и журналистически профил, чийто художествен ръководител е Елена Атанасова - поет, журналист и педагог.

 

Клуб “Млади таланти”

 

Клуб “Млади таланти” е съвсем млад, както своето наименование и членовете си. Той започна своята дейност през месец април 2010 година. В занятията участват учащи се от 8-ми до 12-ти клас. Интерес към неговите сбирки проявяват предимно момчета и момичета, които имат известни заложби в областта на литературното творчество.

В Клуб “Млади таланти” приоритетно се акцентира върху журналистиката. Провеждат се и атрактивни занятия на открито. Правят се анкети с граждани, пишат се интервюта с по-известни пловдивчани, а също и с обикновени граждани, посещават се редакции на различни медии, и се правят кратки екскурзии в региона с цел написване на пътеписи. В Клуб “Млади таланти” вече се оформя и вътрешна редколегия за издаването на малък вестник, под работното заглавие “Млади пера”.

 

Клуб “Весели пера”

 

         Малко след създаването на Клуб “Млади таланти” се оформи и неговото естественото продължение – формацията Клуб “Весели пера”. В нея членуват деца от трети до седми клас от града и региона. По време на занятията се четат книжки, провеждат се срещи с писатели, творящи на детска тематика. Работи се и върху изработването на правилна езикова култура.

Когато се прояви необходимост, се работи и индивидуално с определени деца. Акцентът е върху творческото и нестандартното мислене.

 

        

Сбирки на клубовете

и контакти

 

          Клуб “Весели пера” се събира всяка сряда, от 16 до 18 часа, всяка събота от 15 до 17 часа, и всяка неделя – от 13 до 14 часа.

Сбирките на Клуб “Млади таланти” са също три пъти седмично: всяка сряда от 18 до 20 часа, всяка събота от 17 до 19 часа и всяка неделя от 14 до 16 ч.

И двата клуба провеждат сбирките си на следния адрес: град „Пловдив“, улица „Цанко Лавренов“ № 10 (Жълтата къща), срещу църквата „Света Неделя“.Тези две формации не излизат във ваканция,  с цел по-доброто и смислено уплътняване на свободното време на учащите се.

         За повече информация, контакти и записване, звънете на 0892313838 или 0897554404.

 

 

 

Блока подготви  Стефан Бонев

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите ;  www.plovdiv.bg

www.stefanbonev.eu

 

 

 

 
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

Design by: