leer
Erfurt live Header1Erfurt live Header2Erfurt live Header3Erfurt live Header4Erfurt live Header5Erfurt live Header6
Erfurt live Header8
Начало
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0

Общински Справочник 2 Печат Е-мейл

 

ОБЩИНСКИ СПРАВОЧНИК

Прочети,

 преди да хукнеш по институциите

 

Информация за тези, които искат да развият творческите си заложби.

 

 

Литературно студио „Младост“ - гнездо на таланти

 

 

         Добре дошли отново в рубриката за прагматично представена и ориентирана информация. Преди няколко свои публикации „Общински справочник“ ви запозна с новия афиш на община Пловдив, която набира членове на двадесет и трите  си любителски формации  за новия творчески сезон 2010/2011 година.

         Имаме идеята поетапно да ви представяме всяка една от тези формации, така че да сте наясно с предимствата, които бихте имали вие самите или пък вашите деца, ако се решите да реализирате или доразвито творческите заложби в някоя от тях.

         Формацията, с която стартираме това представяне, е Литературно студио „Младост“.

 

15-годишна традиция

 

         Представянето на Литературно студио „Младост“ осъществяваме с помощта на неговия художествен ръководител Николай Гюлев. Водената от него формация вече петнадесет години  открива, поощрява и доразвива таланти, без да поставя каквито и да е възрастови ограничения пред своите членове. Или както обича да казва професор Огнян Сапарев: „Поетите нямат възраст“.

         Заниманията в Литературно студио „Младост“ са напълно безплатни и целогодишни, като изключим периода на лятната ваканция, за да не бъдат ощетени учениците.

 

60 издадени книги

 

         За периода на съществуването на студиото са издадени 60 книги на членове на студио „Младост“, които са в областта на поезията, белетристиката и журналистиката. По-голямата част от тези книги са издание на самото студио „Младост“ и са под редакцията на поета и журналист Николай Гюлев.

         Някои от авторите на формацията бяха приети в Съюза на българските писатели, Съюза на Българските журналисти и в Дружеството на писателите – Пловдив. Въпреки това те не престават да участват активно в творческия живот на студио „Младост“.

 

48 национални награди

 

         В активите на студиото са и 48 национални награди за поезия и есеистика. Поетът Красимир  Йорданов, който е и бард, е носител на първа награда от международен конкурс за поезия, организиран от фондация „За буквите“. Такива награди са получавали и поетите Николай Гюлев, Елена Атанасова и Елеонора Пенева. Поетът Димитър Гачев пък има над 15 национални награди от различни поетически конкурси.

 

Конкурсите на „Младост“  

 

         Успешно бяха проведени два национални конкурса за поезия и есеистика, организирани от Елена Атанасова. Нашите поети с китара Красимир Йорданов, Стефан Гераксиев, Геновева Цандева и Евгений Манев са носители на национални награди от фестивали на бардовете, проведени в Харманли, Несебър, Бургас и Ловеч. 

         Студиото издаде и собствен сборник с наименование „И ни сродява красотата“. Негов съставител е Елена Атанасова, а редактор – Николай Гюлев. 

 

 

За сбирките на студиото и контакти

 

         Провеждат се премиери на книги, рецитали и срещи с утвърдени писатели от цялата страна. Сбирките на Литературно студио „Младост“ са всеки четвъртък и всяка неделя от 16.00 до 20.00 часа на следния адрес: град „Пловдив“, ул. „Цанко Лавренов“ № 10 (Жълтата къща), срещу църквата „Света Неделя“.

         Заниманията в Литературно студио „Младост“ са безплатни. За повече информация, контакти и записване, звънете на 0892313838 или 0897554404.

 

 

 

Блока подготви  Стефан Бонев

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва Javascript поддръжка за да го видите ;  www.plovdiv.bg

www.stefanbonev.eu

 
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

Design by: